HELLY HANSEN - теплий одяг для чоловіків, жінок та дітей

Ворс – як фліс, але тепліше та м’якше

Що таке ворс? Ворс – це різновид флісу, який часто називають курткою тедді. Теплий і м'який ворс славиться своїм затишним видом дублянки, але в цій технології є щось більше, ніж стиль.


Helly Hansen винайшли ворс понад 60 років тому, і технологія продовжує розвиватися з плином часу. Дізнайтеся про дивовижно технічний і незвичайний ворс.



Перша інновація – Fiberpile


У 1961 році компанія Helly Hansen створила ідеальний матеріал, що дихає: Fiberpile. На перший погляд, Fiberpile виглядав як фліс, але насправді це була складна технологія, де співвідношення тепла та ваги було найвищим. Такий матеріал полюбили скандинавські лісоруби, бо він зберігав свої теплові властивості при намоканні.


Чому цей матеріал так зігрівав людей? Властивості оригінального Fiberpile були кращими, ніж у звичайного флісу. Відкрита структура була повітропроникною і мала вищу щільність. У такий спосіб він утримував повітря для теплоізоляції. Оскільки між волокнами була відносно велика відстань, через Fiberpile було легше прогнати повітря. Отже, він дихав краще за оригінальний фліс. Якщо ви одягнете щось поверх Fiberpile, то вам буде тепліше. Це ідеальний середній шар одягу і досі.



Ворс vs. Стандартний фліс


У чому різниця між ворсом та флісом? Ворс має теплішу структуру волокон, ніж фліс. Також він більш пухкий, через що менш вітростійкий. Розглянемо детальніше різницю між матеріалами.


  • Ворс захищає краще, ніж більшість видів флісу. Ворс в’яжеться для імітації хутра тварин, причому волокна розташовані вертикально. Тому він забезпечує більший об’єм повітря на товщину тканини, фактично 5 мм (0,2 дюйма), і, отже, має вище співвідношення теплоізоляції до ваги.
  • Структура ворсу відкрита, тому вона забезпечує дуже гарну вентиляцію. Тож вона виявилася кращим матеріалом при виконанні різних робіт на холоді (наприклад, для лісорубів, що займаються важкою фізичною працею за низьких температур).
  • Фліс утримує менше повітря, ніж ворсова структура тієї ж ваги. Для виготовлення використовується звичайний трикотаж з махровими петлями, які начісуються для утримання повітря.
  • Фліс забезпечує більший опір вітру і має більш щільну структуру, але забезпечує меншу вентиляцію або повітропроникність. Це може бути перевагою чи недоліком залежно від виду діяльності та сили вітру.
  • Обидва матеріали можна носити під курткою, якщо потрібний захист від холодного вітру. Це важливо мати на увазі при одяганні одягу, оскільки ні ворс, ні фліс не забезпечують значного захисту від вітру.
  • Обидва типи тканин забезпечують високу повітропроникність або низький опір водяній парі, оскільки вони зазвичай виготовляються з синтетичних волокон. Отже, волога може виводитися з ізоляційного шару, що дозволяє зберегти теплоізоляційну здатність.


Від спецодягу до улюбленої речі гардероба


Починаючи з 1961 року, середній шар одягу поповнився незліченною кількістю різних матеріалів, але Fiberpile (сучасний варіант, званий просто «ворс») залишається одним із найтепліших і затишних. Сучасний робочий персонал, як і раніше, любить ворс, котрий прийшов до нас від лісорубів, і куртки з ворсу, як і раніше, є бестселерами в нашій лінійці робочого одягу. Крім технічних якостей, можливо, саме вид дроворуба робить такий одяг улюбленим в усі часи. А можливо, всі люблять ворс, бо він такий теплий і м’який.


Джерелоhttps://deltasport.ua/

Комментарии

Популярные сообщения из этого блога

Комплекти для національних збірних від Nike з технологією Dri-FIT ADV

Свято традицій спорту в колаборації The Bode Rec. та Nike

Перше дитяче взуття від Nike SB – Day One