Новий рекорд: кросівки Майкла Джордана продали за 2,2 млн доларів

 На аукціоні Sotheby's за 2,2 млн доларів були продані кросівки Air Jordan XIII, які належали легенді баскетболу Майклу Джордану. Це нова рекордна сума за пару взуття (попередній рекорд теж належить кросівкам баскетболіста: його Nike Air Ships у 2021 році продали за 1,47 млн доларів).



Аукціонний будинок Sotheby's напередодні торгів оцінював кросівки з автографом самого Джордана у 2-4 млн доларів.


У цих кросівках зірка баскетболу грав у складі Chicago Bulls у 97-98 роках, у тому числі допоміг команді перемогти над Utah Jazz з рахунком 93-88 у другій грі фінальної серії NBA 1998 року. Це був його останній сезон у складі команди. Він отримав назву «Останній танець» – так само називається документальний серіал про цей період у кар'єрі спортсмена, що вийшов у 2020 році.


Як повідомив представник аукціонного дому Sotheby's, відразу після перемоги Джордан подарував ці кросівки хлопчику, який знайшов його втрачену куртку.


Air Jordan Bred (скорочення від «чорно-червоні») – єдина пара, яку Джордан одягав у фінальній грі NBA.


Джордан вперше одягнув кросівки Air Jordan у 1984 році під час свого першого сезону у команді Chicago Bulls. Air Jordan I стали доступні широкому загалу вже наступного року. На сьогодні випущено понад 30 різних моделей даної лінійки.



Майка, в якій баскетболіст зіграв у тому ж фіналі, у 2022 році була продана за 10,1 млн доларів.


На аукціонах пам'ятні речі спортивного одягу, що належали Джордану, стабільно продаються за нечувані суми.


«Такий рекордний результат – це доказ того, що попит на спортивні пам'ятні речі Майкла Джордана продовжує перевершувати всі очікування», – сказав Брам Вахтер, голова відділу повсякденного одягу та сучасних колекцій аукціонного дому Sotheby's.


Майкл Джордан – шестиразовий чемпіон NBA, який має дві золоті медалі Олімпійських ігор та безліч інших нагород. Він був визнаний найвеличнішим гравцем баскетболу усіх часів.

Комментарии

Популярные сообщения из этого блога

Комплекти для національних збірних від Nike з технологією Dri-FIT ADV

Свято традицій спорту в колаборації The Bode Rec. та Nike

Перше дитяче взуття від Nike SB – Day One