Nike представляє ISPA Link Axis, новаторський підхід до циклічного дизайну

 Що потрібно знати

  • Nike представляє ISPA Link Axis, свою першу спробу створити повністю кругле взуття, просуваючи свою культуру інновацій.
  • Кожна частина Link Axis може бути перероблена. У конструкції використовуються взаємопов'язані компоненти, якомога менше матеріалів і нуль клею.
  • Link Axis допомагає Nike наблизитися до свого кругового бачення – системи замкненого циклу, яка не залишає відходів, щоб допомогти захистити планету та майбутнє спорту.
  • Кросівки доступні в кольорах Total Orange та Sonic Yellow.


Зробіть сміливе сміливішим. Саме такою є концепція нової моделі Nike ISPA Link Axis, першого кроку Nike у створенні повністю круглого взуття, що просуває культуру інновацій.


Кожна частина Link Axis може бути перероблена. У конструкції використовуються взаємопов'язані компоненти, якомога менше матеріалів і нуль клею. Верх Link Axis виготовлений зі 100% переробленого поліестеру Flyknit, який точно прилягає до підошви (у порівнянні з традиційним методом крою та шиття, що використовується для Nike ISPA Link), а його 100% перероблений TPU-інструментарій був досягнутий завдяки використанню обрізків матеріалу подушок безпеки. Взуття також має 20-відсоткову клітку з переробленого TPU. Оскільки перероблювання змінює деякі властивості матеріалу, клітка є вправою для балансування між бажанням використовувати перероблений матеріал і потребою в міцності та зчепленні з поверхнею.


Ці інновації, що просувають індустрію, стали можливими завдяки команді Nike ISPA. ISPA (Improvise, Scavenge, Protect, Adapt) – це філософія дизайну Nike, яка спонукає творців експериментувати, ламати шаблони та переосмислювати продукти. У випадку з Link Axis вона допомагає Nike наблизитися до свого кругового бачення – системи замкненого циклу, яка не залишає відходів, щоб допомогти захистити планету і майбутнє спорту.


Понад 30 років команди Nike шукають дизайнерські рішення на користь спортсменам і планеті. Вони відкрили нові матеріали з меншим впливом на навколишнє середовище і створили взуття з найвищими експлуатаційними характеристиками та знакові силуети стилю життя, використовуючи перероблені матеріали. Оскільки кліматична криза посилилася для спортсменів по всьому світу, команди Nike підвищили швидкість роботи, використовуючи принципи циркулярного дизайну як творчі прискорювачі. Серед них – 10 принципів, викладених у посібнику Nike 2019 Circular Design Guide з відкритим вихідним кодом для обміну досвідом та ідеями з широкою спільнотою дизайнерів і всіх, хто цікавиться тим, як дизайн може допомогти зменшити вплив на планету.


Для Link Axis команда ISPA розглядала принцип кругового дизайну «дизасемблювання», або можливість легко розбирати виріб на частини, щоб переробити його компоненти, як один із найскладніших принципів для втілення у взуттєвому дизайні. Хороше взуття має бути гнучким і міцним. Традиційно дизайнери використовують клей та інші склеювальні елементи для досягнення цих цілей, але це робить взуття майже неможливим для розбирання та перероблення. Перероблювання взуття зазвичай вимагає подрібнення – енергоємного процесу, який обмежує можливості використання перероблених матеріалів. Створення взуття, яке можна розібрати на частини, зменшило б вуглецевий слід продукту та відкрило б нові можливості для його життєвого циклу.


Link Axis – це нова вершина для розбирання, що втілює в собі принципи циклічного дизайну: вибір матеріалів, уникнення відходів та реконструкція.




















Комментарии

Популярные сообщения из этого блога

Комплекти для національних збірних від Nike з технологією Dri-FIT ADV

Свято традицій спорту в колаборації The Bode Rec. та Nike

Перше дитяче взуття від Nike SB – Day One