Nike Air Max Dn: Нова ера Air

 Що потрібно знати:

  • Модель Nike Air Max Dn – це нове покоління в революції амортизації взуття, яку Nike розпочав понад три десятиліття тому. Кросівки мають переосмислену платформу для самовираження та нового відчуття ходьби на Air.
  • Вперше в Air Max Dn представлена технологія Dynamic Air, реалізована в новому блоці Nike Air з двома камерами та чотирма трубками, що забезпечує неймовірний комфорт, плавну ходу та максимальну амортизацію. Блок з подвійним тиском повітря складається з двох камер під тиском, кожна з двома трубками. Камери налаштовані таким чином, що тиск у двох задніх трубках вищий (15 psi), а у двох передніх – нижчий (5 psi).
  • Під час руху повітря вільно перетікає між трубками в кожній камері. Така конструкція дозволяє повітрю реагувати на тиск під час руху, забезпечуючи плавність з кожним кроком.


Що якщо повністю переосмислити знакову модель? Не просто внести кілька змін, а мріяти, розробляти та представити абсолютно нову парадигму того, як виглядає і відчувається під ногами культовий силует взуття.


Сміливі та стильні Nike Air Max Dn – це нове покоління в революції амортизації взуття, яку Nike розпочав понад три десятиліття тому. Кросівки мають переосмислену платформу для самовираження та нового відчуття ходьби на Air.


Команди інновацій, дизайну, інженерії та досліджень Nike були зосереджені на створенні взуття з неперевершеним зовнішнім виглядом та відчуттям. Рішенням стала розробка технології Dynamic Air.


Вперше в Air Max Dn представлена технологія Dynamic Air, реалізована в новому блоці Nike Air з двома камерами та чотирма трубками, що забезпечує неймовірний комфорт, плавну ходу та максимальну амортизацію. Блок з подвійним тиском повітря складається з двох камер під тиском, кожна з двома трубками. Камери налаштовані таким чином, що тиск у двох задніх трубках вищий (15 psi), а в двох передніх – нижчий (5 psi).


Під час руху повітря вільно перетікає між трубками в кожній камері. Така конструкція дозволяє повітрю реагувати на тиск під час руху, забезпечуючи плавність з кожним кроком. Кросівки не просто комфортні, а й інтерактивні.



«Ми називаємо це динамічним рухом, – говорить Реджі Хантер, директор з продуктів Nike Lifestyle Footwear. Незалежна конструкція камер означає, що повітряний блок може реагувати на навантаження вашого тіла з кожним кроком. Відчуття руху від п'яти до носка безшовні, оскільки повітряний блок взаємодіє з вашою ногою в режимі реального часу і рухається разом з вами. Nike Air Max Dn – це перша модель, в якій ми змогли розкрити це відчуття».


З самого початку кросівки були спільним проектом дизайнерів, інженерів і вчених Nike в Nike Air Manufacturing Innovation (Air MI) і Nike Sport Research Lab (NSRL). Метою було створення більш ефективної системи Air для комфорту і руху. Вони знали, що відчуття Dynamic Air під ногами не може бути єдиною відмінною рисою кросівок. Зовнішній вигляд взуття мав бути свіжим, таким, якого любителі Air Max раніше не бачили.


Команди з інновацій Nike, спираючись на понад тридцятирічний досвід технології Air Max та передові методи виробництва, забезпечили унікальне відчуття в моделі Dn. Цифрові можливості, такі як аналіз кінцевих елементів, допомогли командам швидше та точніше протестувати повітряний блок перед створенням прототипів для реальних випробувань у лабораторії. Наприклад, під час тестування міцності повітряного блоку команда могла за лічені години провести цифрове моделювання зносу взуття за цілий рік. Отримання таких швидких результатів дозволило командам швидше отримувати відгуки спортсменів та продовжувати процес: спробувати, протестувати, вдосконалити, повторити.



«Парадоксально, але ці точні методи тестування дають нам більше можливостей для дивовижних відкриттів, – говорить Кеті Гомез, віце-президентка Nike, NXT Footwear. Наприклад, у Dn можна було б подумати, що найм'якша трубка за показником psi повинна бути на п'яті для кращого приземлення та переходу. Але насправді ми з'ясували, що перехід був найкращим, коли найжорсткіша трубка була під п'ятою, а найм'якша – під серединою стопи».


Разом команди Nike ретельно опрацювали кожну деталь взуття, щоб забезпечити цілодобовий комфорт та стиль. Фіксатор із термопластичного поліуретану забезпечує структуру та підтримку, а задник із термопластичного поліуретану підтримує ахіллесове сухожилля. Литий піноматеріал Phylon оточує повітряний блок, забезпечуючи комфорт під час ходьби, а гумова підошва охоплює п'яту для забезпечення додаткового зчеплення.


Верх також повинен був передавати мрійливе, плавне відчуття переходу від п'яти до носка. Фахівці з матеріалів запропонували використовувати сучасний текстиль з приємним на дотик текстурованим покриттям та силіконовою обробкою. Повітряний блок працює в гармонії з усіма іншими компонентами взуття, розробленими з таким же рівнем інновацій, науки та досліджень, які використовуються в елітних спортивних кросівках Nike.



Результат: смілива нова модель Air Max, яка порушує і переосмислює майбутнє Nike Air з кожним кроком.


«Зрештою, порушення традицій дозволяє створити нову дискусію, – каже Хантер. Порушення традицій також відкриває двері для цікавості. Якщо покоління людей, які люблять Air Max, вражене моделлю Dn, ми знаємо, що робимо щось правильно. Але причина, чому ми створили Dn, полягає не в тому, щоб залучити певну демографічну групу, а більше в тому, щоб розробити взуття, яке люди захочуть взяти в руки, взаємодіяти з ним, дізнатися про нього і носити. Носити й носити, й носити».


Для Гомеза ці нові розмови навколо такої платформи, як Nike Air, відбуваються тоді, коли нове взуття змінює правила гри. Nike Air Max Dn широко відкриває двері для наступної ери Air Max.


«Dynamic Air підвищує нашу планку щодо відчуття Air, – каже Гомез. Ми завжди підвищуємо свої очікування щодо того, що можемо запропонувати спортсменам. Ми використовуємо всі доступні інструменти та весь наш досвід, щоб створити нові відчуття з Air, роблячи це більш точно. Можливо, найголовніше, ми створюємо щось, що по-справжньому розширює межі можливого щодо комфорту та руху. І це лише початок майбутнього Air».















Комментарии

Популярные сообщения из этого блога

Комплекти для національних збірних від Nike з технологією Dri-FIT ADV

Свято традицій спорту в колаборації The Bode Rec. та Nike

Перше дитяче взуття від Nike SB – Day One