Nike Alphafly 3: швидкість марафону для всіх бігунів, завдяки Nike Air Zoom

 Що потрібно знати

  • Конкурентною перевагою Nike є система швидкості – запатентована комбінація блоків Air Zoom, піни ZoomX та підошви Flyplate з карбонових волокон, що забезпечує потужність кросівок Alphafly.
  • Nike Alphafly 3 – це найлегші та найбільш протестовані кросівки Alphafly за всю історію, перевірені елітними марафонцями та оснащені технологією Nike Air Zoom, щоб допомогти всім спортсменам долати бар'єри в марафоні, незалежно від їхнього темпу.
  • Під час розробки Alphafly 3 допомогла атлету Nike Кельвіну Кіптуму встановити новий світовий рекорд у марафоні – 2:00:35.
  • Двигун Alphafly залишився тим самим – тріумвірат блоків Air Zoom, підошви Flyplate з карбонових волокон та піни ZoomX, але рецепт загальної системи було налаштовано для оптимізації та покращення загальної користі для спортсмена.
  • Ключові оновлення включають: цільну підошву для плавнішого переходу від п'яти до носка; широку підошву Flyplate з карбонових волокон по всій довжині для динамічного та стабільного кроку; нову підошву Fast Shot для оптимального зчеплення з поверхнею; і новий верх Atomknit 3.0 для покращеної фіксації, повітропроникності та підтримки середини стопи.


У вересні 2019 року світ марафонських змагань змінився назавжди. Атлет Nike Еліуд Кіпчоге подолав раніше нездоланний бар'єр у 2-годинному марафоні, надихнувши світ і довівши, що людський потенціал не має меж. Революційна інновація взуття, прототип Nike Alphafly NEXT%, допомогла Еліуду ввійти в історію – так народилася нова категорія взуття.


П'ять років потому спортсмени Nike та кросівки Nike Alphafly все ще залишаються найкращими.



Позначаючи наступну главу невпинної роботи Nike над інноваціями для всіх бігунів, нові кросівки Nike Alphafly 3 забезпечують марафонську швидкість, щоб вийти за межі того, що ви вважали неможливим. Це найлегші та найбільш протестовані кросівки Alphafly, перевірені елітними марафонцями та оснащені технологією Nike Air Zoom, щоб допомогти всім спортсменам долати бар'єри в марафоні незалежно від їхнього темпу.


Nike Air, з моменту свого створення, був критично важливим для культури інновацій Nike. Ми продовжуємо розширювати межі можливого за допомогою кросівок Air, пристосовуючи їх до конкретних видів спорту та потреб спортсменів.


Рання версія того, що згодом стане Nike Alphafly 3, дебютувала навесні 2023 року на ногах найкращих марафонців світу під час офіційного періоду розробки кросівок для Всесвітньої легкої атлетики. У Чикаго Келвін Кіптум встановив новий світовий рекорд у марафоні з часом 2:00:35. Сіфан Хассан виграла свій дебютний марафон у Лондоні, а потім пробігла другий найшвидший жіночий марафон усіх часів, також у Чикаго. А Еліуд Кіпчоге тріумфував на Берлінському марафоні у рекордний п'ятий раз.


Команда Nike поставила собі за мету вдосконалити двигун Alphafly та задовольнити потреби як елітних, так і звичайних марафонців, зберігши при цьому те, що бігуни найбільше полюбляють у цьому взутті. Їх мета – максимізувати стабільність, комфорт та динаміку, необхідні для подолання 26,2 милі, у легкому дизайні.


Ключові зміни включають:

Покращений перехід

  • Кросівки Nike Alphafly 3 мають ту саму підошву з піни ZoomX, яку марафонці люблять за легку амортизацію, яку вони долають милю за милею.
  • Вперше кросівки Alphafly 3 з'єднують п'ятку та передню частину стопи одним суцільним низом, що забезпечує плавний перехід від п'ятки до носка незалежно від темпу бігуна.
  • Нова легка підошва Fast Shot забезпечує оптимальне зчеплення з поверхнею.

Повернення енергії та рух вперед

  • Подвійні блоки Nike Air Zoom у передній частині кросівок пом'якшують удари об дорогу та повертають енергію бігуну, підштовхуючи його до наступного кроку.
  • Ширша повнорозмірна підошва з вуглецевого волокна Flyplate забезпечує динамічний та стабільний біг.

Комфорт та фіксація

  • Відгуки та дані з найбільшої в історії групи тестування жіночого взуття Nike допомогли покращити комфорт Alphafly для всіх марафонців.
  • Була використана абсолютно нова колодка для покращення комфорту арки та зменшення тертя по всій стопі, а також створена нова формована устілка для підтримки нової арки з нижнім профілем.
  • Новий верх Atomknit 3.0 забезпечує покращену фіксацію, повітропроникність та підтримку середини стопи в легкому дизайні що дихає.
  • М'які подушечки Flyknit на п'яті забезпечують амортизацію п'яти та нижньої частини ахіллесового сухожилля.
  • Оновлена система шнурівки створює більш м'яку посадку на верхній частині стопи завдяки інтеграції фіксаторів шнурків у верхній частині Atomknit.


Кросівки Nike Alphafly 3 дебютують у фірмовому кольорі бренду Prototype, який відсилає до процесу розробки та тестування кросівок за участю спортсменів. Повністю білий силует має яскраві акценти, що підкреслюють подвійні блоки Air Zoom у передній частині стопи, номер 20820-4 на бічній стороні підошви, який є номером спортсмена, що проходив тест та V62 на верхній частині Atomknit, що вказує на кількість ітерацій верху.


Кросівки Nike Alphafly 3 в кольорі Prototype будуть доступні з 4 січня 2024 року на сайті nike.com, в додатку Nike та в деяких спеціалізованих магазинах. Очікується поява додаткових кольорів.
















Комментарии

Популярные сообщения из этого блога

Комплекти для національних збірних від Nike з технологією Dri-FIT ADV

Свято традицій спорту в колаборації The Bode Rec. та Nike

Перше дитяче взуття від Nike SB – Day One